Jostain syystä parina viime vuotena monella tutulla ja jopa minulla on ollut mustasukkaisuuden tunteita kiusana, tämän takia mustasukkaisuus ansaitsee aivan oman lukunsa! 

 

Kaipaisin mielelläni kuvauksia, miltä mustasukkaisuus tuntuu ja mistä syistä olette olleet mustasukkaisia? Anonyymisti tai nimellä voi jättää kommentteja!

 

Mustasukkaisuudet tuntuvat minulla yleisimmin pettymyksenä, suruna ja tyhjänä olona. Oikeastaan en ole ajatellut niitä edes mustasukkaisuudeksi, koska olen mieltänyt mustasukkaisuuden olevan = raivoisa omistushalu. Enkä ainakaan tähän mennessä ole muistaakseni saanut raivoisia hepuleita "sen toisen" johdosta. Olen joskus itkenyt ja tuntenut sydämessäni lommon (joskus jopa ihan vain herkkisfiiliksissä ilman perusteita, mutta näissä tapauksissa en todellakaan ole maininnut asiasta kumppanille!), mutta en ole koskaan kokenut tarvetta mennä hakkaamaan henkilöä, kenen mukaan kumppani on lähtenyt. Raivoisaa omistushalua olen tuntenut jokusen kerran, mutta ei se ainakaan tähän mennessä ole saanut minua huutamaan ja paiskomaan tavaroita.

 

 

Erilaisia syitä

 

Mustasukkaisuus iskee, kun tuntee, ettei voi luottaa, että kumppani osaisi hillitä himonsa ja hallita halunsa. Tällöin mustasukkaisuus nousee pintaan tekojen epäilysten myötä "Suutelitteko / Panitteko te?!"

 

Mustasukkaisuus iskee, kun pelkää, että kumppanin rakkaus itseä kohtaan loppuu, jos kumppani ihastuu tai rakastuu toiseen. Tällöin merkityksellistä ei niinkään ole teot vaan kumppanin hehkuttava tunteellinen puhetyyli "Sen kanssa oli niin uskomattoman ihanaa!" ja/tai mahdolliset rakkausviestit.

 

Mustasukkaisuus iskee, kun on epävarma omista seksitaidoistaan. Tällöin pelkää "sen toisen" olevan parempi ja himoittavampi sängyssä.

 

Mustasukkaisuus iskee, kun on epävarma omasta luonteestaan. Tällöin pelkää muiden, mukaanlukien myös kumppanin ystävät, vievän kumppanin itseltä, koska kaikki muut ovat kivempia, viehättävämpiä, hauskempia ja rennompia kuin itse.

 

 

Raivoisa omistushalu

 

Kuten aiemmin mainitsin, olen mieltänyt mustasukkaisuuden olevan aikalailla synonyymi raivoisalle omistushalulle. Olen tuntenut sitä joskus pieninä hippusina uusien kumppaneiden kanssa, mutta vain muutaman kerran niin, että tunne on häirinnyt keskittymistäni keskusteluun tai tekemiseen. Tältä se tuntuu:

 

Omistushalu tuntuu kumpuavan jostain hyvin syvältä ja hyvin villistä osasta itseä. Se ilmenee suonten kohinana, matoina ihon alla, silmien viirustumisena, huulen puremisena, pöhinänä ja tunteena, että suuhun kasvaa raateluhampaat ja sormiin kynnet ja jos ihmisellä olisi häntä niin se heiluisi kuin vaanivalla tiikerillä.

 

Olotilassa mieleen nousee tasan yksi ajatus ja se on "MUN!!"

 

On varmasti kamalaa, jos tuollainen tunne iskee usein päälle ja vielä voimakkaana ja aivan tyhjästä, mutta silloin tällöin koettuna (noin kerran kolmessa vuodessa) se on melkein hauskaa, koska siinä tuntee itsensä villieläimeksi ja joutuu kamppailemaan itsensä kanssa, että pysyy lemmikkikissana eikä muutu tiikeriksi.